Bankart – Diners – plačilni sistem za WoocommerceDigitalni produkt

Bankart – Diners – plačilni sistem za WoocommerceDigitalni produkt

Bankart sistem podpira le eno pogodbo / terminal. Npr. če imamo podpisano pogodbo za NLB kreditne kartice in plačevanje na obroke za komitente NLB banke, ne moremo na isti terminal dodati še pogodbo za Diners. Oba sistema imata različni datoteki, ki vsebujeta podatke terminala in je zaradi tega razloga potrebno imeti nameščen vsebinsko enak modul, vendar imensko različen modul in nato vsakemu modulu nastaviti podatke za različna terminala (Diners, NLB).

Npr. vzemimo primer sfashion.si, ki ima podpisano pogodbo z NLB za kreditne kartice in plačevanje na obroke za komitente NLB banke (prvi terminal). Hkrati pa ima sfashion.si podpisano pogodbo tudi s Diners centrom, ki omogoča plačevanje preko kreditne kartice Diners in obročno plačevanje za komitente Diners kluba (drugi terminal). Zato potrebujemo dva ločena modula, ki sta po funkcionalnosti enaka.

Pri modulu NestPay je situacija drugačna. NestPay sistem omogoča, da znotraj energa terminala podpiramo več različnih procesnih centrov.

Diners - NLB kreditne kartice in NLB obročno plačevanje

Diners – NLB kreditne kartice in NLB obročno plačevanje

Lahko namesto Bankart sistema izberem NestPay sistem?

Odvisno od vaše banke. Nekatere banke podpirajo Bankart sistem, nekatere NestPay. Torej vaša odločitev je odvisna na kateri banki ste.
Za vse informacije si oglejte opis modula Bankart – plačilni sistem za Woocommerce.

Načini delovanja

Delovanje sistema je sledeč. Najprej je odvisno kako se domenite z banko, kakšno vrsto delovanja procesiranja kartic vam dovoljuje. Obstajata dvofazna in enofazna obdelava.

Pri dvofazni je najprej avtorizacija, ki zasede limit kupca in ko pošljete izdelek potrdite (capture) transakcijo. Zajem pomeni, da se denar, ki je bil rezerviran na strani kupca le temu odvzame in prenese na vašo banko, ki naredi nato nakazilo na vaš račun. V pogodbi vam piše kdaj se taka nakazila nakazujejo. Dvofazno procesiranje se definira ko gre za izdelke, ki jih pošiljate kupcu.

Pri enofaznem procesiranju, pa je logika, da se če je transakcija odobrena že na našem sistemu izvede tudi zajem in postopek prenosa sredstev steče takoj, najprej na banko nato banka glede na frekvenco nakazila vam. Enofazno procesiranje banka načeloma določi če gre za dejavnost ko kupec dobi izdelek takoj (kupon, karta, zavarovanje, ….).

Nadgradnja na verzijo 2.0

Navodila za nadgradnjo najdete na https://wooninja.si/nadgradnja-bankart-modula-na-2-0/

Kako nastavim Bankart Diners modul?

  1. V WooCommerce opcijah izberete nastavitve
  2. Greste na zavihek plačila in pri Bankart plačilu izberete Upravljaj
  3. Vpišete zahtevane podatke, ki ste jih dobili od Bankart

 

Testno sem prejšnji teden opravil nakazilo/nakup v vrednosti 100€, ampak sredstev na računu stranke še ni. Se sredstva pokažejo kasneje?

Nakazila na vaš TRR račun se običajno izvajajo enkrat mesečno s strani banke oziroma odvisno od časa določenega v vaši pogodbi z banko. V primeru, da imate več bančnih računov, se sredstva nakazujejo na tistega, ki je določen v vaši pogodbi z banko.

V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi na info@wooninja.si. Z veseljem vam pomagamo v primeru kakršnekoli dileme.

Vas zanima?

50,00€

Pri namestitvi in konfiguraciji gre za osebni stik. Skupaj z vami preko oddaljene pomoči v miru in počasi skupaj namestimo modul, gremo skozi postopek konfiguracije, kjer se na licu mesta…

Add to cart

Za oddajo mnenja morate biti prijavljeni.

100,00€ – 300,00€
Dodaj v košarico