Nestpay – plačilni sistem za WoocommerceDigitalni produkt

Nestpay – plačilni sistem za WoocommerceDigitalni produkt

NestPay omogoča varno plačilo z vašo kreditno kartico (Activa, Maestro, MasterCard, Visa in Visa Electron).

Enostavna namestitev in konfiguracija.
Modul poskrbi za ustrezne logotipe na strani in ikonce kreditnih kartic.
Podpora za obročno plačevanje.
Podpora za Transaction ID – API – CRM.
V primeru neuspele transakcije se vsebina košarice obdrži.
Popolna integracija v Woocommerce okolje.

Zakaj dodati podporo za kreditne kartice?

Danes si skorajda ne znamo več predstavljati življenja brez uporabe plačilnih in kreditnih kartic. Uporabljamo jih povsod, tako za male, kot tudi večje nakupe. Čeprav marsikdo dvomi v varnost plačevanja s kreditnimi karticami na internetu, pa podatki kažejo, da se prodaja izdelkov in storitev vsako leto bolj in bolj seli na internet.

Da bi še lažje prodajali vaše izdelke na internetu ter da bi kupcem res ponudili vse plačilne kanale, kot jih ponujajo veliki spletni trgovci (kot so Amazon, Ebay, Aliexpress, ipd.), smo razvili modula NestPay za WordPress WooCommerce spletne trgovine, s katerim smo podprli uporabo kartic Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro.

NestPay - prikaz delovanja in ustrezni logotipi

NestPay – prikaz delovanja in ustrezni logotipi

Delovanje

Kupec je po uspešno zaključenem naročilu na vaši spletni strani preusmerjen na spletno stran NestPay Payment Gateway (plačilni portal Banke Koper – Intesa Sanpaolo), kamor vpiše podatke svoje kraditne kartice in za zaključek transakcije zgolj sledi navodilom na tej strani.

Po zaključenem postopku vnosa podatkov in potrditvi nakupa na spletni strani NestPay Payment Gateway je kupec ponovno preusmerjen v vašo spletno trgovino, kjer se ji na koncu izpiše še status transakcije (uspešno ali neuspešno s statusom – kodo – napake).

Na tak način obdelane transakcije so varne (zaščitene so s 3D-Secure protokolom). Vsi varnostno občutljivi podatki (podatki o karticah) se hranijo v sistemu ponudnika plačilne storitve (NestPay).

V primeru neuspešnega nakupa se stranko preusmeri nazaj na košarico oziroma checkout, kjer je vsebina košarice še vedno prisotna. Stranka tako izbere drug plačilni sistem in ponovno zaključi nakup. V kolikor boste vključili opcijo “Poročaj o neuspelih transakcijah” v nastavitvah modula, bo modul administratorju strani poslal report o neuspeli transakciji.

Pred samo uporabo modula Bankart na vaši spletni strani je potrebno skleniti pogodbo z Banko Intesa Sanpaolo za spletno plačevanje. Pogodbo z Banko Intesa Sanpaolo za spletno plačevanje lahko sklenete, tudi če imate TRR račun odprt na drugi banki. Preglejte še sistem Bankart v kolikor najdete ime vaše banke in pri obeh sistemih preglejte za pogoje (provizija, mesečna naročnina).

NestPay - obvestilo o naročilu

NestPay – obvestilo o naročilu

NestPay - neuspela transakcija

NestPay – neuspela transakcija

 

Kakšen je postopek podpisa pogodbe?

Na Etrgovina.Activa@mercury-processing.com pošljite e-poštno sporočilo kjer zapišete, da želite vzpostaviti pogodbo za NestPay sistem preko (ime vaše) banke. Nato sledim postopku skozi katerega vas bo vodila NestPay tehnična podpora. Ko boste imeli potrebne bančne podatke (terminal ID), vzemite brezplačni preizkus modul, testirajte in nato, ko bo vse delovalo, se lahko odločite za nakup.

Obročno plačevanje

NestPay podpira obročno plačevanje znotraj enega Merchant računa. Zato za obročno plačevanje potrebujemo skleniti le dodatno pogodbo.

Za NestPay pogodbo predlagamo, da se obrnete na Etrgovina.Activa@mercury-processing.com.
Za Amex pogodbo predlagamo, da se obrnete na: info@americanexpress.si in 01/568-03-10
Glede Diners pa: info@erstecard.si in 01/5617-800

Ko je pogodba sklenjena vam NestPay aktivira opcijo obročnega plačevanja na vaši strani. Po vnosu prvih šest številk kreditne kartice American Express ali Diners, se na plačilnem vmesniku (HPP) prikaže okence za izbiro obrokov. Slednje lahko preizkusite v testnem okolju, kjer vam NestPay aktivira obročno plačevanje brez podpisa pogodba.

Polje za obroke po želji postavite tudi nižje. Prilagojeno HPP datoteko pošljete NestPay, da jo namestijo v sistem.
Pred prehodom v produkcijo morate izvesti testno transakcijo in preveriti postavitev logotipov na strani.

Za aktivacijo produkta Diners/Amex na LIVE spletni strani potrebujete seveda podpisano pogodbo.
Za slednje se stranka lahko obrne na svojega skrbnika ali Diners/Amex center.

Nestpay - obročno plačevanje

Nestpay – obročno plačevanje

Katere banke podpirajo NestPay?

Pred samo uporabo modula NestPay na vaši spletni strani je potrebno skleniti pogodbo z enim izmed izdajateljev. Ti so: Banka Koper, NKBM, Poštna banka Slovenije, Sberbank ali Gorenjska Banka.

Pri NestPay sistemu je možno skleniti pogodbo o procesiranju kreditnih kartic preko e-trgovine, kljub temu, da imate drugje TRR, kot pri Intesa Sanpaolo Bank. Npr. račun imate lahko pri Delavski Hranilnici kamor dobivate TRR nakazile od kreditnih kartic, pogodbo pa podpišete preko Intesa Sanpaolo Bank – NestPay sistema.

Postanite tudi vi eden izmed številnih spletnih trgovcev, ki omogočajo v spletnih trgovinah svojim kupcem plačila s kreditnimi karticami na hiter, varen in enostaven način.

Načini delovanja

Delovanje sistema je sledeč. Najprej je odvisno kako se domenite z banko, kakšno vrsto delovanja procesiranja kartic vam dovoljuje. Obstajata dvofazna in enofazna obdelava.

Pri dvofazni je najprej avtorizacija, ki zasede limit kupca in ko pošljete izdelek potrdite (capture) transakcijo. Zajem pomeni, da se denar, ki je bil rezerviran na strani kupca le temu odvzame in prenese na vašo banko, ki naredi nato nakazilo na vaš račun. V pogodbi vam piše kdaj se taka nakazila nakazujejo. Dvofazno procesiranje se definira ko gre za izdelke, ki jih pošiljate kupcu.

Pri enofaznem procesiranju, pa je logika, da se če je transakcija odobrena že na našem sistemu izvede tudi zajem in postopek prenosa sredstev steče takoj, najprej na banko nato banka glede na frekvenco nakazila vam. Enofazno procesiranje banka načeloma določi če gre za dejavnost ko kupec dobi izdelek takoj (kupon, karta, zavarovanje, ….).

Transaction ID

Pri opravljeni transakciji modul zajame tudi Transaction ID. “PreAuth” transakcije je potrebno ročno potrditi v administraciji NestPay back-end portala, ko izdelek pošljete stranki. Če uporabljate NestPay API podatke, lahko PreAuth naročilo ročno potrdite tudi v administraciji posameznega naročila.

Transaction ID lahko uporabite preko API-ja za vaš CRM.

NestPay - confirm - refund

NestPay – confirm – refund

Statusi in custom thank you strani?

Da, NestPay modul podpira custom thank you page. NestPay modul stranko po uspešni transakciji preusmeri na thank you page, ki je defeniran v Woocommerce nastavitvah.

Status ob uspešnem in neuspešnem plačilu lahko izberete v nastavitvah modula.

NestPay - status nakupa

NestPay – status nakupa

NestPay - thank you page

NestPay – thank you page

Moja stran je v angleščini in me zanima, ali je mogoče, da je plačilna stran in vse ostalo v angleškem jeziku?

Modul podpira prevode, vam pa priporočam, da izkoristite brezplačni preizkus.

Zanima me tudi, ali je mogoče videti primer spletne trgovine, ki uporablja Nestpay?

Priporočamo vam, da izkoristite brezplačni preizkus in se sami poigrate na vaši spletni trgovini.

Zakaj ob zaključku nakupu pri preusmeritvi dobim 404 napako?

V kolikor se zadeva ustvari pri URL-ju woo-nestpay/predir.php, morate v vaši apache/ngix konfiguraciji omogočiti direktni dostop do te datoteke.

V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi na info@wooninja.si. Z veseljem vam pomagamo v primeru kakršnekoli dileme. Preverite .htacess, nameščene plugine (npr. Wp Rocket), gostovanje ali vašo IT/security ekipo.

Vas zanima?

50,00€

Pri namestitvi in konfiguraciji gre za osebni stik. Skupaj z vami preko oddaljene pomoči v miru in počasi skupaj namestimo modul, gremo skozi postopek konfiguracije, kjer se na licu mesta…

Add to cart

Mnenja

 • Odlično!

  Modul deluje odlično, namestitev pa je enostavna. Podpora s strani ekipe WooNinja je odzivna. Vsekakor priporočam nakup!

  Primož Vrabič

 • Plačilo s karticami online

  Odlično opravlja svojo funkcijo spletnega bančnega poslovanja. Enostavno za vključiti v woocommerce. Poceni je v primerjavi s tem, kaj pridobiš ter kako enostaven je proces pregledovanja nakupa. Hitra in slovenska podpora v primerjavi s tujino.

 • Za oddajo mnenja morate biti prijavljeni.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  100,00€ – 300,00€
  Dodaj v košarico