Kako lastnikom spletnih trgovin še dodatno olajšati poslovanje in delo s strankami? To je vprašanje, ki si ga ves čas zastavljamo Wooninja razvijalci in tako iščemo priročne in uporabne rešitve. V poletnih mesecih smo zato ‘staknili glave’ in prišli na odlično idejo – uvedbo Minimax programa v našo obstoječo ponudbo WooCommerce in Woo.ninja modulov. O izboljšavah, ki vam jih ta prinaša, pa si preberite v nadaljevanju.

Spoznajte Minimax

Minimax je spletni računovodski program, ki je zasnovan z namenom enostavne, hitre in z obstoječim računovodstvom usklajene uporabe. Z njim si lahko začnete pomagati takoj, brez predhodnega nameščanja na računalnik. Poleg tega vam nudi znaten prihranek časa in denarja ter povezavo z računovodjo brez predhodnega fizičnega prenosa dokumentov. Do svojih podatkov in dokumentov lahko dostopate kadarkoli in od kjerkoli, le ti pa so 100% usklajeni z računovodstvom.

 

Glavna prednost programa je zagotovo računovodstvo v oblaku. To pomeni, da program ni nameščen na lokalnem računalniku, temveč na oddaljenem strežniku. Vsakič, ko se boste prijavili v program, boste že vstopili v najnovejšo različico, saj za redne nadgradnje skrbi ponudnik programa. Poleg tega pa so vam podatki preko spleta dostopni kjerkoli in kadarkoli – do njih pa lahko dostopata tako podjetnik kot tudi računovodja. Slednje zagotavlja hiter in pregleden pretok informacij.

 

Naj poudarimo, da se računovodskega programa ne kupi, temveč se zanj plačuje mesečni najem za uporabo. V ceno pa so že vključene nadgradnje, vzdrževanje, posodabljanje obračunskih podatkov in podpora uporabnikom. Tako na vas ne prežijo nobeni skriti stroški, saj dodatnih funkcij ali posodobitev ne potrebujete dodatno plačevati.

Katere funkcije vam omogoča Minimax?

Svojim uporabnikom zagotavlja izvajanje vseh računovodskih in poslovnih storitev, ki so nujno potrebne za tekoč in transparenten potek dela.

Poslovanje: z Minimax-om imate vse podatke vedno pri roki. Nadzor nad prihodki, odhodki, odprtimi postavkami in plačili še nikoli ni bil tako enostaven. Z njegovo pomočjo lahko izdajate potne naloge, predračune, plačilne naloge in ostale pomembne zahtevke. Program vam za lažjo predstavo uspešnost poslovanja izdela grafikone.

Knjigovodstvo: od sedaj boste lahko dokumente in obračune samodejno poknjižili, hitro obračunavali DDV in izračune prenesli na e-Davke. Ker imate možnost dvostavnega knjigovodstva, se vsi vaši dokumenti samodejno poknjižijo. Na voljo vam je tudi neposredno knjiženje in pisanje statističnih in letnih poročil, ki jih zahteva država, banke in druge odgovorne ustanove.

Osebni prejemki: za vaše zaposlene boste popolnoma enostavno izvedli obračun plače, izrednih izplačil, nagrad in regresa ter vseh potrebnih socialnih prejemkov. V zgolj treh korakih boste uredili vse potrebno za natančen izračun in izvedbo samega plačila. Odgovornemu za opravljanje računovodske dejavnosti pa boste olajšali delo pri pripravi dohodnin in obračunu avtorskih pogodb, podjemnih pogodb in najemnin.

Trgovina in zaloge: za normalno delovanje poslovnega procesa morate imeti natančno zabeležene zaloge, izdana in prejeta naročila, dnevne iztržke in evidenco nad delovnimi nalogi. Pregled nad vsem naštetim vam z uvedbo Minimax računovodskega programa omogočamo tudi mi.

Kaj smo pripravili pri Woo.ninji?

Za vse lastnike spletnih trgovin bomo omogočili potrjevanje in izstavljanje računov iz WooCommerce preko Minimax-a. Ko bo stranka na vaši spletni strani oddala naročilo, se bodo podatki direktno prenesli v Minimax, kjer se bo kreiral račun v obliki PDF – ta pa bo izstavljen stranki.

 

Dodatno se bodo vse spremembe strank in posodobitve izdelkov v vašem WooCoomerce, v kolikor boste to zahtevali, beležile tudi v Minimax. Z njegovo pomočjo imate tako enostaven pregled nad že izdanimi in čakajočimi računi, naročili ter zalogo izdelkov v ponudbi.

 

Še ena v vrsti priročnih možnosti, ki vam jih modul omogoča, je tudi personalizacija povratnega sporočila, ki ga stranki pošljete po opravljenem nakupu. V kolikor imate večjezično spletno stran, lahko sporočilo tudi prevedete.

Implementacija Minimax v vašo spletno trgovino

Spodaj vam po korakih predstavljamo postopek implementacije programa v obstoječo spletno trgovino:

Prvi korak

V prvem koraku pod zavihkom Minimax v vašem WooCommerce nastavite svoj profil. Med opravljanjem postopka vam je ves čas na voljo naša hitra pomoč, v zelenem kvadratu na desni strani. Svoje uporabniško ime in geslo je potrebno kreirati v aplikaciji, ki vam je na voljo v vašem SAOP uporabniškem računu.

V SAOP uporabniškem računu uporabnik kreira novo aplikacijo. Izbrano uporabniško ime in geslo pa nato vnesete v prijavno polje v Minimax nastavitvah.

Drugi korak 2
Drugi korak

V drugem koraku sledi urejanje splošnih nastavitev. Na tem mestu velja opozoriti, da morate obvezno izbrati tudi želeno predlogo za izdane račune in dobavnico. Nato si nastavite še privzeto elektronsko pošto, ki jo bo sistem, skupaj z računom, poslal stranki po opravljenem nakupu v vaši spletni trgovini. Vsebino sporočila lahko popolnoma prilagodite in personalizirate. Večjezične spletne trgovine imate možnost prilagoditve jezika pisanja glede na stranke.

Tretji korak

Ko je vaš profil nastavljen lahko dostopate do seznama naročil, na katerem s pomočjo filtra pregledujete že izdane in čakajoče račune. Račune lahko popolnoma enostavno nadzirate in urejate – izdajanje računov in pregled v PDF, posodabljanje strankinih podatkov, ponovno pošiljanje računa.

urejanje izdelka

Vprašanja in odgovori

Zakaj je računovodstvo v oblaku najboljša rešitev?

Vsak strokovnjak za varnost podatkov vam bo znal povedati, da shranjevanje podatkov znotraj naprave ni najbolj varna oblika zaščite le teh. Tehnologija v oblaku pa vam zaradi oddaljenega mesta prinaša bistveno prednost pred napadalci, poleg tega pa vam nudi še nekatere druge prednosti pri poslovanju. Podatki so vam vedno dosegljivi in na dosegu roke. Program v oblaku podatke tudi samodejno shranjuje, kar predstavlja dodatno zaščito v primeru, da vam računalnik odpove. Okolje, v katerem delate pa ostaja vedno enako, ne glede na to, iz katere naprave se povezujete.

Kako varni so vaši podatki?

Razvoj najnovejših tehnologij, ki se neprestano nadgrajujejo, zagotavljajo maksimalno varnost uporabnikov. Za prenos informacij od strežnika do uporabnika se uporablja različne metode kriptiranja, ki nepridipravom onemogočajo, da jih prestrežejo in zlorabijo.

Kdo vse lahko koristi naš novi vtičnik Minimax?

Potrjevanje in izstavljanje računov lahko izvajate v kolikor ima vaša spletna trgovina računovodske storitve urejene preko miniMax-a. Funkcijo se nastavi znotraj WooCommerce platforme, preko katere sicer že urejate svojo spletno stran. V kolikor pa bi vas zanimala uvedba miniMax računovodskega programa na novo, pa smo seveda na voljo za vprašanja in svetovanje.

Eva Gobec

23.02.2023

Še več pametovanj

Pri nas najdete Woocommerce module za vašo spletno trgovino in avtomatizacijo poslovanja.

Poglej blog

Poskrbite za varnost vaše WordPress spletne strani

Oktober je mesec evropske varnosti. WooNinje bomo zato vsak teden objavile pametne nasvete za zaščito vaše WordPress spletne strani. Ne spreglejte.

WordPress vtičniki in njihova učinkovitost v spletnih trgovinah

WordPress vtičniki so zelo priročno orodje, ki se ga poslužujejo številni lastniki spletnih trgovin. Pa veste, katere izbrati?

Novo pri WooNinja: uPay plačilna storitev

WooNinje smo posodobile svoj obstoječi modul za UPN plačevanje in mu dodali plačilno storitev uPay. Preverite, kaj vam ta ponuja.

Je posodabljanje WordPress vtičnikov res tako pomembno?

Zahteve po posodobitvah lahko srečamo na čisto vsakem koraku. Razlog? Ker so res zelo pomembne! Redno pa bi morali posodabljati tudi WP vtičnike.

Zakaj Woo.ninja?

Za vas imamo najboljšo in najhitrejšo spletno storitev, ki vam bo pomagala avtomatizirati WordPress spletno trgovino. Naj Woo.ninja moduli delajo za vas!

Najbolj popularni Woo.ninja moduli

Pri nas najdete WooCommerce module za vašo spletno trgovino in avtomatizacijo poslovanja.

Poglej vse module

UPN nalog – standardno plačevanje

Omogoča kupcu najbolj poznano in standardno plačilno metodo preko univerzalnega plačilnega naloga (UPN nalog) s QR kodo.

Najnižja cena - PID direktiva

Omogoča avtomatsko prikazovanje najnižje cene v zadnjih 30 dneh pri znižanih izdelkih v vaši spletni trgovini.

Minimax računovodstvo

Omogoča potrjevanje in izstavljanje računov vaše spletne trgovine iz WooCommerce. Ko stranka na spletni strani odda naročilo, se podatki direktno prenesejo v Minimax, kjer se kreira račun v obliki PDF in se ga izstavi stranki.

Ceneje.si – XML izvoz

Omogoča enostaven in hiter izvoz izbranih ali vseh izdelkov v vaši spletni trgovini v XML datoteko in uvoz v ceneje.si ter prikaz vaših izdelkov na ceneje.si.

© Wooninja.si
humanfrog Pogoji poslovanja